Mia Huu & Aino Aivina – Sisäinen Sirkus

YLÄKERTA & IKKUNA | 18.12.-22.12.2021

Sisäinen Sirkus kutsuu katsojan sisäänsä ja pysähtymään itsensä äärelle yhteiskunnassa, jossa juhlat ja sirkushuvit ovat loppumattomat, vauhti on kova, eikä itsereflektiolle ole tilaa, ellei sitä itselleen raivaa. Ja tilan raivattuaan usein huomaa, että juhlien humu ja tirehtöörin huuto kaikuvat yhtäläillä sisällämme, eikä pysähtyminen ole niin zenimäistä, kuin self-help-kirjallisuus tai wellness-influensserit saavat sen kuulostamaan.

Pysähtyminen itsessään on radikaali teko yhteiskunnassa, jossa kiirettä ja jatkuvaa liikettä kumarretaan. Me tahdomme kannustaa ihmisiä pysähtymään itsensä äärelle ja katsomaan sisään, koska se auttaa meitä olemaan lempeitä niin itsellemme kuin toisille. Se auttaa meitä ymmärtämään sisäistä sirkustamme hieman paremmin; miksi toistamme samoja temppuja itsemme kustannuksella kerta toisensa jälkeen? Miksi kulutamme itseämme loppuun?

Kun pysähdymme tietoisesti, tarkoituksena kohdata itsemme lempeästi ja osoittaen ymmärrystä sekä myötätuntoa itseämme kohtaan sen sijaan, että pakottaisimme itsemme kohti sitä jotain seuraavaa tavoitetta, olemme pehmeän radikaaliuden äärellä.

Mikä sinussa kaipaa lempeää ja määrätietoista kohtaamista?