Susanna Kesänen – Lumisade kesäyössä

YLÄKERTA | 22.7.-8.8.2023

Susanna Kesäsen näyttely Lumisade kesäyössä rakentuu omenapuun ympärille. Puu ja metsästä rajautuva pihamaa ovat lähtökohta ja tapahtumapaikka teoksille, joissa luonto limittyy omakuviin, asetelmiin ja menneisyyden esineistöön.

Valokuvien pohjalta toteutetut piirustukset ja kollaasi käsittelevät suhdetta sukupolviin, paikkaan ja menneisyyteen. Suuri kollaasi, lyijykynäpiirustussarja ja taiteilijakirjat, tuovat näkyviin vuodenaikojen syklin, joka yhdistyy pohdintoihin muutoksesta ja siihen sopeutumisesta.

Lumisade kesäyössä -näyttely heijastelee tunteita elämän ennalta-arvaamattomuuden ja ristiriitaisuuden äärellä. Piirtämisen ele kääntää valokuvan todellisuuden toiselle kielelle, ja avaa reitin unenomaiseen maailmaan, jossa vallitsee oma aika.

Susanna Kesänen (1983, Elimäki) on Helsingissä asuva kuvataiteilija, jonka teoksissa yhdistyy valokuva, piirustus ja sarjakuva. Hän tarkastelee töissään kameralla tallentamisen ja piirtämisen suhdetta. Kesänen on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta valokuvataiteen koulutusohjelmasta 2017. Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä ja hänen esikoissarjakuvakirjansa Ja 10 muuta joita en muista oli Sarjakuva-Finlandian palkintoehdokas vuonna 2021.

www.susannakesanen.fi

Taiteilijan työskentelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.