Sirkku Rosi – LIMBO2

Yläkerta | 23/4/2016–10/5/2016

Sirkku Rosin teoksissa ihmisellä on yllään iho. Iso elin, joka toimii yhteytenä ja rajana toiseen. Veresliha, ääriviiva sekä välittäjä itsen ja maailman välillä. Lihassaan ihminen toimii ja lihassaan ihminen ajattelee. Ihminen on eläin, joka kuitenkin kaipaa selityksiä kaaoksen keskellä. Ihminen järkeilee viettejään vastaan tai on niiden vietävänä. Toimii miten sattuu. Toisinaan sattuu riman alituksia.
Teoksissa ollaan hetkellisissä välitiloissa, joissa arkiset tapahtumat muuttuvat rituaaleiksi, ja todellisuudentaju rakoilee hienovaraisesti. Yksinkertaisetkin eleet voivat saada ritualistista voimaa, kun arki muuttuu absurdiksi.

Limbo:
Karibian mereltä peräisin oleva tanssi, jossa tanssijat alittavat aina vain alemmaksi laskettua rimaa musiikin ja taputusten tahdissa. Tanssija ei saa suorituksen aikana koskettaa maata muulla kun jalkaterillään. Alun perin tanssi oli osa hautajaisrituaalia, ja sen katsotaan symboloivan elämän voittoa kuolemasta, sekä elämän kiertokulkua. 1960-luvulla Limboa ryhdyttiin tanssimaan esiintymislavoilla yleisön viihdyttämiseksi.
Limbo, limbus:
Katolisessa teologiassa välitila kastamattomina kuolleille lapsille ja Vanhan testamentin hurskaille.

Sirkku Rosi on Pirkanmaalainen kuvataiteilija, joka työskentelee tällä hetkellä pääasiallisesti akvarellin ja performanssin parissa.

Sirkku Rosi
sirkkurosi.com
sirkku.maenpaa@gmail.com

Näyttelyä tukee: Taiteen edistämiskeskus, Pirkanmaan taidetoimikunta