Sara Manninen – Jäljillä

YLÄKERTA | 11.5.-28.5.2024

Taidegraafikko Sara Mannisen näyttely Jäljillä käsittelee nostalgiaa, muistojen rakentumista sekä niiden tavoittamista valokuvapohjaisen taidegrafiikan kautta. Manninen on käyttänyt työskentelynsä pohjana vanhoja perhealbumivalokuvia, jotka sijoittuvat hänen sukukotinsa miljööseen. Näyttelyn teokset heijastelevat ajatusta alkuperäisten tapahtumien tavoittamattomuudesta sekä muistojen sirpaleisesta ja paikoin fiktiivisestä luonteesta. Muisto kodista näyttäytyy nostalgisen hämärän peitossa olevalta, unenkaltaiselta näkymältä.

Galleria Rajatilan yläkerrassa esillä oleva näyttelykokonaisuus kokoaa teoksia parin viimeisen vuoden ajalta Mannisen tuotannosta.

Sara Manninen (s.1996, Kangasniemi) on Turussa toimiva taidegraafikko ja kuvataiteilija, joka työskentelee valokuvapohjaisen taidegrafiikan menetelmin. Manninen on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta 2022. Viime aikoina hän on työskennellyt nostalgiaan, taltioimiseen ja muistiin liittyvien teemojen parissa. Hän on kiinnostunut käyttämänsä tekniikan kokeellisista menetelmistä ja niiden tuomista uusista kuvallisista mahdollisuuksista.

Kiitos Taiteen edistämiskeskukselle näyttelyn tukemisesta.