Rajataiteen venäläisen nykytaiteen tapahtumasarja 2020

25/1-12/2
Galleria Rajatila

Yläkerta: Viktor Ponomarenko: Kertakäyttöinen

Viktor Ponomarenkon maalausten aiheena on roska, sen kierrättäminen ja sen monenlaiset merkitykset. Ostaminen ei ole enää vain tavaroita, eikä roska vain roskaa. Ne edustavat tässä näyttelyssä ihmissuhteita, informaatiota – kaikkea.

Alakerta: Maksim Svishev: Hyönteiset

Maksim Svishevin taiteellinen työskentely liittyy tietokonegrafiikkaan sekä animaatioon. Svishevin teokset ovat kuin peliä, joka avaa ikkunan uusiin todellisuuksiin yhdistämällä videota, muotoa ja ääntä. Galleria Rajatilan alakerrassa häneltä on esillä videoteos, joka käsittelee ihmisen ja teknologian suhdetta. Teos vertaa ihmisten toimia hyönteisiin – keräännymme ja tartumme teknologiaan kuin hyönteiset valoon. Vaivaannumme itse aiheuttamastamme melusta samalla tavalla kuin hyönteisten surinasta, havaitsematta olevamme osa tätä ääntä synnyttävää kokonaisuutta.

1/2-2/2 Maalauskurssi Galleria Rajatilassa, ohjaajana Viktor Ponomarenko, klo 16-20

6/2 Taiteilijatapaaminen Viktor Ponomarenkon kanssa, klo 18-20. Maksuton tilaisuus.

11/2-12/2 Mahdollisuus tutustua taiteilijaan työssään! Tervetuloa tutustumaan Rajatilan näyttelyihin sekä seuraamaan kuvataiteilija Viktor Ponomarenkon työskentelyä

8/2-1/3
Kulttuuritalo Laikun studio
Maria Agureeva: Dust

Rajataide tuo helmikuussa Kulttuuritalo Laikun studioon venäläisen kuvataiteilija Maria Agureevan (s. 1985) viisikanavaisen videoinstallaation “Dust” (Tomu). Teos häivyttää rajoja dokumentaarisuuden, performanssin ja leikin välillä. Agureeva esiintyy itse installaation videoissa, joissa hän luo ja täydellistää rituaalinomaisesti taideobjektia. Pakonomaisia mittoja saavan leikkaamisen ja hiomisen jälkeen tekijän omasta kehosta otetusta valusta on kuitenkin lopulta jäljellä vain pölyä, joka leviää kaikkialle. Teos nostaa esille kysymyksiä vallalla olevasta itsensä kehittämisen kultista, oman itsen tutkimisesta sekä materian anonyymiydestä.

25/2/2020
Kulttuuritalo Laikun musiikkisali
Animaatioilta, klo 16:30
Näytös esittelee lyhyitä animaatioita Pietarin valtiollisen televisio- ja elokuvayliopiston opiskelijoilta sekä TAMKista valmistuneilta kuvataiteilijoita. Maksuton tilaisuus.

6/3/2020
Lielahden kartanon aula
klo 16-17
Keskustelutilaisuus Chto Delat -kollektiivin edustajan kanssa. Maksuton tilaisuus.