Pauliina Waris – Maanantai tai tiistai

YLÄKERTA | 11.3.-28.3.2023

”Minulla oli lapsuudessani yksinkertainen keino huvittaa itseäni pitkillä automatkoilla. Tapanani oli litistää kasvoni hetkeksi vasten auton ikkunalasia, sitten irrottautua ja seurata hengityksestäni höyrystyneen, kasvojeni piirteitä mukailleen kostean jäljen katoamista. Joskus piirsin ikkunaan sormella erilaisia kuvioita. Kuviot katosivat jäljen mukana, mutta ilmestyivät jälleen lasin pintaan, kun siihen henkäisi uudestaan. Joskus kuiskailin nyt jo unohtuneita viestejä lähellä ikkunalasia ja kuuntelin ääneni voimistunutta sointia sen saadessa ikkunasta kaikukopan. Ikkunan takana maisema osallistui leikkiini.”

Galleria Rajatilan yläkertaan avautuu 10.3. Pauliina Wariksen yksityisnäyttely näyttely Maanantai tai tiistai. Näyttelyssä on esillä kankaalle ja lasilevyille toteutettuja maalauksia.
Näyttely perustuu Wariksen mietteisiin muiston, havainnon ja kehon keskinäisistä suhteista. Teokset ovat leikkiä maiseman kanssa. Niissä astutaan sisään ja ulos, yritetään päästä käsiksi, pohditaan, onko olennaisella ja epäolennaisella mitään eroa ja järjestellään uudestaan.

Pauliina Waris maalaa eri tekniikoin ja työskentelee myös kolmiulotteisen esittämisen parissa. Waris on valmistunut taidemaalariksi Vapaasta Taidekoulusta 2018 ja viimeistelee parhaillaan kuvataiteen maisterin opintoja Kuvataideakatemiassa. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä.