Niko Skorpio – Valekuolema

Yläkerta | 12/3/2016 – 29/3/2016

*

”Death to false metal” – Manowar

”Kuolemaa ei ole” – Rauni-Leena Luukanen-Kilde

*

Näyttely koostuu sekatekniikkateoksista. Mukana on videoita, veistoksia, esinekollaaseja ja jotain muuta. Kierrätän teoksissa aiemman elämäni varrella keräämiäni esineitä, kuten äänikasetteja, legoja, videonauhaa, leluja, äänilevyjä, CD:itä, kirjeitä yms.

Työskennellessäni tutkin muistia ja identiteettiä; miten materia ja muisti vaikuttavat toisiinsa sekä yhdessä niiden haltijaan. Muuttuuko jokin meissä, jos luovumme aiemmin tärkeinä pitämistämme esineistä? Tekevätkö muistot esineistä jotain muuta kuin tavaraa? Katoaako muisto, jos esine tuhoutuu? Mitä esineet kertovat meistä, miten ne määrittävät ja sitovat meitä? Ovatko henkilökohtaiset esineet galleriatilassa jotain liian banaalia, paljastavaa tai omahyväistä? Kumpi on tärkeämpää: omistaminen vai luopuminen?

Niko Skorpio (s. 1974) on valmistunut kuvataiteilijaksi Tamkista 2014 ja suorittaa jatko-opintojaan Aalto-yliopiston Taiteen ja suunnittelun korkeakoulussa. Hän työskentelee pääasiassa äänen, videon, valokuvan ja sekalaisen tavaran ja toiminnan parissa. Hän on toiminut aiemmin graafisen suunnittelun ja kokeellisen musiikin parissa, ja nykyään taiteellisen työskentelyn ohessa media-alan opettajana.