Miska Allonen – Déjà-vu: Kaksoisagentin kaksoiskappale – Double Agent´s Duplicate

ALAKERTA |21.9.–8.10.2019

Allosen uusin teossarja sai alkunsa ajatuksesta toisentaa déjà-vu -ilmiö keinotekoisesti. Olisiko tämä edes mahdollista?

Déjà-vu: Kaksoisagentin kaksoiskappale – Double Agent´s Duplicate -näyttely koostuu tänä vuonna toteutetusta valokuvasarjasta sekä ääniteoksesta. Valokuvasarjan voi jakaa kahteen osaan niin kuvien koon kuin sisällönkin puolesta. Suuremmissa vedoksissa maailma näyttäytyy tietynlaisen ympäripyörähdyksen kautta: ikään kuin panoraamakuva lomittuisi alkuperäänsä kapeammalle alueelle. Pienemmät vedokset tuovat kokonaisuuteen lisää yksityiskohtia ja katkelmia jostain, jota ei välttämättä ole. Löydätkö sillan äänen ja kuvien välille, vai vastaanotatko äänen ja kuvan täysin eri tahdilla?

Miska Allonen (s. 1993, Orimattila) on nuori kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Tampereella. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2017. Allosta kiehtoo erityisesti lavastetun valokuvan yhdistäminen dokumentaristiseen ilmaisuun kokeellisen valokuvataiteen keinoin. Allosen työhuone sijaitsee Tampereen Taidehallilla. Allonen on ollut näyttelytoimintansa lisäksi aktiivisesti mukana myös mm. erilaisissa kollektiiveissa ja yhdistystoiminnassa.