Marika Lahdenperä – Pinnan alla

ALAKERTA | 29.1.-15.2.2022

Galleria Rajatilan alakerran näyttelyssä tullaan näkemään Marika Lahdenperän vesivärimaalauksia, joiden kohdalla hän on pohtinut suhdettaan veteen ja sen pintaan. Lahdenperä pelkää merien ja järvien salaista elämää. Pinnan alle painuneena hän tuntee usein pakokauhua. Maalauksen kautta hän on pystynyt päästämään tästä tunteesta eroon ja keskittymään kokemuksen kauneuteen, kuten valon taipumiseen veden pinnalla.

Lahdenperä haluaa luoda kokemuksen vedenalaisesta maailmasta, jonne laskeudutaan Galleria Rajatilan portaita pitkin. Vedenalaisuus vaikuttaa ihmisen aisteihin, tällöin on pakko elää vain hetkessä. Lahdenperä haluaa näyttää, miten vähällä vesivärimaalaus voi olla paljon. Vesivärien ja paperin luonne on itsepäistä ja herkkää, mutta värien kerrostuksella ja paperin tuomilla mahdollisuuksilla se voi olla myös massiivista, väkivaltaista, värikästä ja kiehtovaa. Näyttely vapauttaa ajatukset veteen ja sen väreihin liitettävistä rajoista, kuten myös vesivärimaalauksesta.

Marika Lahdenperä on syntynyt vuonna 1998 Helsingissä. Lahdenperä valmistui vuoden 2021 keväällä taidemaalariksi Vapaasta Taidekoulusta, jonka jälkeen hän muutti työskentelemään Tampereelle. Lopputyönäyttely pidettiin Kaapelitehtaan Puristamossa 22.5.- 6.6.2021.