Mari Liimatainen – OR ELSE

YLÄKERTA | 10.-27.10.2020

Mari Liimataisen teoskokonaisuus OR ELSE Galleria Rajatilan yläkerrassa muodostuu erilaisista puupiirroslaattojen vedostuskokeiluista. Mm. rakennusmuoville vedostetut teokset karkailevat tilaan ja leikittelevät samalla perinteisen grafiikan ajatuksella. Teokset ammentavat kollektiivisesti koetusta (ympäristö)ahdistuksesta heijastaen henkilökohtaisia tuntemuksia ja sisäisiä liikahduksia meitä kohtaaviin muutoksiin. Mitä sitten kävikään, kun kaikki muuttui, noin vain? Toisinaan mieleen nousee möykky tai useampikin. Joskus polku poukkoilee saavuttamattomiin.

Teokset ovat syntyneet vuoden 2020 aikana.


Mari Liimatainen on Juvan Tuhkalassa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija ja taidekasvattaja. Liimatainen käyttää grafiikan menetelmien lisäksi mm. perinteisiä käsityötekniikoita, kuten kirjontaa. Hän ammentaa aiheensa kulttuuriympäristöstä: historiasta, politiikasta, luonnosta ja populaarikulttuurista. Liimataisen teokset ovat usein tilallisia ja ajallisesti muuntuvia kokonaisuuksia, joissa erilaiset (ihmisen jättämät) jäljet muuttuvat tulkinnoiksi kokemisesta, ihmisyydestä ja arvoista.

Liimatainen on kiinnostunut vedoksen pyhyyden rikkomisesta, hiljaisesta kantaaottavuudesta ja ihan vaan ilottelusta tekemisen kanssa.

Mari Liimatainen on koulutukseltaan FM (kulttuuriympäristön tutkimus), kulttuurialan opettaja AmO ja kuvataiteilija YAMK. Hän on mm. Suomen taidegraafikot r.y.:n jäsen. Liimataisen teoksia on ollut esillä viimeksi Taidekeskus Ahjossa Joensuussa 2020, Savonlinnan maakuntamuseossa 2019, Galleria Forum Boxissa 2019 ja Riihimäen taidemuseossa 2019.