Liisa Ahola & Janelin Kinnunen – Arterektum vai Artefaktum?

ALAKERTA | 2.11.-19.11.2019

Liisa Aholan ja Janelin Kinnusen toteutettama Arterektum vai artefaktum? -videoinstallaatio on esillä 2.11.2019-19.11.2019 Rajatilassa. Teoksella pohditaan ihmisen tarvetta kontrolloida kaikkea ympärillä olevaa, toiseutta ja ulkopuolista epätodellista tuntematonta uhkaa. Teos on videotaidetta, ehkäpä kokeellinen elokuva, osittain performanssikin. Leikittelemme myös ajatuksella voiko koira olla taiteilija?

Teos esitetään kaksikanavaisena videoinstallaationa. Teostiedot: kaksikanavainen video HD mp4, kesto 4:10:19 min (molemmat videot).

TYÖRYHMÄN ESITTELY

Liisa Ahola (s.1979 Nurmijärvi) asuu Turussa ja toimii kuvataiteilijana mediataiteen parissa. Häntä kiinnostaa nyky-yhteiskunnan suuret ja pienet ilmiöt. Hän on käsitellyt teoksissaan teemoja kuten erityisyyden tarve, diktatuuria ja luonnontila.

Janelin Kinnunen (s. 1984 Tallinna) työskentelee ja asuu Turussa. Häntä kiinnostaa taiteen eri muotojen rajapinnat ja kokemusmaailmojen sinkoilevuus. Viime aikoina hän on työskennellyt muun muassa videoperformanssin parissa. “Teoksissani liikun kaksiulotteisen ja kolmiulotteisen rajamailla. Minua kiinnostavat surrealistiset todellisuuden näkymät. Kiinnostavaa ei ole se mitä me tiedämme, vaan tiedostamaton”.

White Coastal Saana (s.2015 Tallinna) on koira, joka on toiminut elävänä mallina. Ura päättyi kuitenkin lyhyeen kun ei jaksanut vapaana koirana pysyä paikallaan tarpeeksi kauan. Hän pitää ihmisistä ja avajaisista. Uutena harrastuksena ovat muun muassa filosofiset kävelyt ja erityisesti hän on kiinnostunut Snellmannin sivistyskäsitteestä. Lempiruoka on lihapullat. Videoissa hän on esiintynyt useinkin, mutta ohjaajana toimii ensimmäistä kertaa.