Jesse Avdeikov – Lapsivesi, aallot ja myrsky.

Yläkerta | 20/2/2016-8/3/2016

Tykkään käydä suihkussa, ehkä se liittyy äidin kohtuun ja lapsivedessä lillumiseen. Tosin elämän alku on minulle yhdentekevä, en muista sitä.

Lapsena olin pieni ja hintelä. Minulla oli varmasti koulun ja naapuruston rumimmat silmälasit. Opettelin seisomaan käsilläni ja ompelin nukeille vaatteita. Isä oli kolhoosin mies ja tulevaisuus rautaisen hyvä! Sitten tuli liikaa monitoimikoneita, ketsuppia ja minusta tavallaan apina. Minä kaaduin, mutten itkenyt, ainakaan koko ajan.

Nuoruudessa ystävät ovat se mihin pitäisi turvautua, tosin ainakin uskottelen itselleni, että kellun omin voimin. Kaikki asiat vaikuttavat kaikkeen; painovoima, kemia, huumori, vitamiinit, ruokavalio… No, joskus käy huonosti ja mielet järkkyvät, kuoleman ankeriaat meren pohjalla kärkkyvät. Kapteeni etsii laivaa, jossa kelpaisi nukkua, tekomme ovat vain pisara meressä, johon voisi hukkua. Tulin kerran melkein hulluksi, tai niin minä kuvittelin. Sillä hetkellä söin omenan, golden delicious, se on mun suosikkihedelmä. Kuoleman pelkääminen on typerää, sinä et tule ymmärtämään kuolemaa enkä minäkään. Ei meidän tarvitse.

‘Lapsivesi, aallot ja myrsky’ -näyttely koostuu akryyli- ja öljyvärimaalauksista.

Jesse Avdeikov (s. 1986) on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Teoksissaan hän käsittelee arkea; sen vaivalloisuutta ja nautinnollisuutta. Sekoittamalla turhat ja tärkeät asiat keskenään Avdeikov pyrkii selvittämään, mikä on elämässä huomionarvoista. Avdeikov on valmistunut Tampereen Ammattikorkeakoulusta vuonna 2014. Avdeikov työskentelee galleria-assistenttina Galleria Huudossa. Lapsivesi, aallot ja myrsky on hänen ensimmäinen yksityisnäyttelynsä.

jesseavdeikov(at)gmail.com
www.jesseavdeikov.com