Hanna Oinonen – Obsessions

15/10-1/11/2016

Tila, jossa liikumme, ei olekaan vain kolmi- vaan neliulotteinen: koordinaatistoon kuuluu myös aika-akseli. —
— Kun taloja rakennetaan tai puretaan, metsiä kaadetaan, kallioita leikataan, eivät muutokset koske vain ulkoista ympäristöä vaan myös niiden ihmisten minuutta ja identiteettiä, joille paikat ovat merkityksellisiä.
Jukka Laajarinne. Tiloissa. WSOY 2016.

Täydellinen vappupikniknurmikko kotimme lähellä on muuttunut rakennustyömaaksi, leikkipuiston paikalla on siisti ruohomatto, eikä mikään paljasta mitä sen tilalla aikaisemmin oli.
Tutut paikat ovat minulle museoita. Kulkeminen niissä on kuin kulkisi jonkun kauan sitten kuvatun elokuvan kulisseissa. Ja kun räpäyttää silmiään, vuodenaika on jo vaihtunut.

Taiteilijan on seurattava pakkomielteitään. Näyttelyn teoksissa jatkan ajankulun, hetkellisyyden, muistin ja merkityksellisten paikkojen parissa.
Teosten synnyn taustalla ovat vaikuttaneet myös avuttomuuden tunne hulluksi tulleen maailman tapahtumien edessä, lapsen ensimmäinen itse poimima kielokimppu, spray-maali sekä ukrainalaiselle pellolle pudonnut matkustajakone.

Kiitokset: Taike
Mako & I & i

Hanna Oinonen (s. 1971 Torniossa, kotipaikka Tampere) on valmistunut Kankaanpään taidekoulusta 2000, ja opiskellut lisäksi mm. Lahden taideinstituutissa ja Varsovan kuvataideakatemiassa. Hän on osallistunut yhteisnäyttelyihin ja pitänyt aktiivisesti yksityisnäyttelyitä vuodesta 2000 lähtien. Oinosen teoksia on mm. Helsingin taidemuseon, Suomen valtion, Aineen taidemuseon sekä Hämeenlinnan taidemuseon Vexi Salmi -kokoelmassa. Oinonen on Suomen Taidegraafikoiden sekä Tampereen ja Helsingin taiteilijaseurojen jäsen.