Chrysalis Kuvailutulkkailu

Kuvailutulkattuna: SAMK opinnäytetyönäyttely Chrysalis levittäytyy Tampereen gallerioihin!

Luvassa on taiteentekemisen iloa ja monipuolisesti eri tekniikoita esittelevä uusien kuvataiteilijoiden näyttely.

Kuvailutulkatut kierrokset:

13.4. Galleria Saskia klo 14:30-15:30 ja 17:00-18:00

14.4. Taidekeskus Mältinranta klo 14:30-15:30, Galleria Rajatila klo 17:00-17:30

17.4. Galleria Rajatila klo 14:30-15:00, Taidekeskus Mältinranta klo 17:00-18:00

Chrysalis kokoaa yhteen SAMK Kankaanpään taidekoulun keväällä 2023 valmistuvien 26 kuvataiteilijan opinnäytetyöt. Näyttelyissä on esillä veistoksia, maalauksia, installaatio-, video- ja performanssitaidetta.

Sana Chrysalis tarkoittaa perhosen koteloa ja kuvastaa opiskelijoiden kasvuprosessia taiteilijoiksi.

Kierrokset ovat kaikille ilmaisia.

Näyttelyn nettisivujen ilmeen kuvailu:

Nettisivun tausta on hohtavan sinivioletti, sen vasemmalla puoliskolla on valkoisin suurin kirjaimin kolme tavua päällekkäin CHR-YSA-LIS.

Kirjainten vasemmalla puolella on kasvikuvio, jossa on kirkkaan keväiset värit. Se on tietokoneella pelkistäen piirretty. Kasvi on saman korkuinen kuin kirjaimet. Kasvin toisen kukan viisi terälehteä osoittavat ylöspäin ja toisen oikealle. Kukat ovat vaaleanpunaisia. Jokaisessa terälehden välissä on valkoinen hede. Vasemmalla kahden lehtivarren välissä on kolme keltaista tasaisesti kiemurtavaa viivaa, joiden päissä on pienet pallot. Myös oikealla on kolme keltaista kiemuraista viivaa sekä yksi lehti, suippo ja vihreä.

Sivujen sinivioletin palkin oikeassa reunassa on toinen samantyyppinen kasvikuvio. Alaspäin rullatessa sivu muuttuu valkoiseksi, sinivioletti teksti: Tervetuloa näyttelyyn! Alempana on 26 taiteilijasta kuvat, joista voi klikata esittelyihin.

Rajataide ry toteuttaa kuvailutulkkauksia Pirkanmaalla Suomen kulttuurirahaston Taidetta kaikille -apurahalla.

Osoitteet:

Galleria Saskia: Pirkankatu 6

Taidekeskus Mältinranta: Kuninkaankatu 2

Galleria Rajatila: Hämeenpuisto 10

Saapumis- ja esteettömyysohje:

Galleria Saskia sijaitsee Aleksanterin kirkkoa vastapäätä pääkirjasto Metsolta hiukan Pispalaan päin. Galleria ei ole esteetön. Ovi on syvennyksessä kadulta noin 12 askeleen päässä, oikealla. Portaissa on 5 askelmaa, kaide on vain toisella puolella portaikkoa. Ovi aukeaa vetämällä. Eteisen jälkeen on kolmeaskelmainen portaikko. Ovet galleriaan ovat edessä oikealla. Naulakot ovat oikealla oven jälkeen.

Taidekeskus Mältinranta sijaitsee Tallipihan takana Kuninkaankadulla. Se ei ole täysin esteetön. Mikäli kuljet pyörätuolilla, ota etukäteen yhteyttä, p. 050 5502695. Ovi avataan kun painaa ovikelloa. Ovikello on ovesta vasemmalla noin rinnan korkeudella eri seinällä, joka tulee sisäänkulkijaa kohti. Ovi aukeaa vetämällä. Edessä on leveä käytävä. Käytävällä on kolmen askelman portaikko jossa on pyörätuoliluiska. Sen jälkeen on pystynaulakot molemmin puolin galleriatilan oviaukkoa. Galleriatilojen välissä on 7 matalan askelman portaikko, jonka molemmin puolin on kaide.

Galleria Rajatila sijaitsee Hämeenpuiston ja Puuvillatehtaankadun kulmauksessa. Galleria ei ole esteetön. Gallerian edessä olevalle parkkipaikalle pystyy ajamaan sisäpihan kautta. Soita 041 5232992 niin galleriavalvoja opastaa sinua. Gallerian ympärillä on laakea kivitasanne, 6 matalaa askelmaa katutason yläpuolella. Ovi on lähellä Puuvillatehtaankatua, siinä on kaksi korkeaa askelmaa. Ovi aukeaa vetämällä. Sen vieressä vasemmalla on naulakko. Yläkerran valoisan tilan ja alakerran mustaseinäisen tilan välissä kulkee 15 porrasta. Seitsemän askeleen jälkeen portaikko kääntyy vasemmalle. Portaiden vasenta reunaa kulkee kaide.

Tervetuloa!

https://fb.me/e/15ybvdGTn