Antti Tolvi – For 50hz & Resonare

YLÄ- & ALAKERTA | 20.2-9.3.2021

YLÄKERTA

For 50hz

Teos kutsuu havaitsemaan joka päiväisiä tuntemuksia uudella tavalla. Huminoita, suhinoita, kohinoita, tuulenvireitä, rytmejä jne. Asioita joita koemme jatkuvasti mutta joihin emme juurikaan kiinnitä huomiota. Teos ehdottaa uutta tapaa kuunnella ja tuntea. Oppia kuulemaan arjessa ympärillämme olevaa, nautintoa ja inspiraatiota tarjoavaa jatkuvaa sinfoniaa.

For 50hz rakentuu töpsölistä tulevan 50hz sävelkorkeuden ympärille. Materiaalina 50hz, ilmavirtaukset ja siniaallot. Äänilähteinä toimivat neljä midi-ohjattua tuuletinta ja kaiuttimet.

Yhtenä inspiraationa teokselle on ollut Xiang (tuoksu) Qigong harjoitukset. Xiang Qigongissa luodaan käsillä hentoja ilmavirtoja kehon ympärille.

ALAKERTA

Resonare

Resonanssi eli myötävärähtely on fysiikan ilmiö. Värähtelykykyinen systeemi on resonanssissa, kun siihen vaikuttaa ulkopuolinen voima, jonka vaihtelun taajuus on sama tai lähes sama kuin järjestelmän ominaisvärähtelytaajuus. Resonanssi voimistaa värähtelyn erityisen suureksi.

Teos koetaan matalaa väreilyä tuottavasta äänisängystä käsin. Bass shakereillä soimaan saatu sänky saa kehon kauttaaltaan resonoimaan.

Resonare tutkii resonanssia laajimmassa mahdollisessa kuvassa. Kosmologisista resonansseista aina mielen äärimmäisen herkkiin resonaatiohin. On luonnollista ajatella että pohjimmiltaan nämä kaikki resonoivat samaa isoa harmoniaa keskenään.

Bio

Antti Tolvi (s.1977, Paneliassa) on äänitaiteilija ja säveltäjä Kemiönsaarelta. Antti on ollut yksi keskeisimpiä nimiä Suomen underground kentällä vuodesta 2002 lähtien. Antti on esittänyt yli 300 konserttia / performanssia kolmella mantereella. Antilta on julkaisut 14 soolo levyä ja Antti on ollut yli 50:llä levyllä soittajana ja/tai säveltäjänä. Ääni-installaatioita on ollut esillä laajasti ympäri Suomea. Antti on myös säveltänyt, käsikirjoittanut ja esiintynyt tanssi- ja lastenteatteri esityksissä. Kiilan Äänipäivät äänitaidefestivaalia Antti on järjestänyt vuosittain vuodesta 2014 lähtien.