Stipendiaattinäyttely: Anna Pekkala – Kehrääjä

Alakerta | 12/11/2016-29/11/2016

Ole läsnä, pysähdy. Kehrääjä kutsuu viereensä.

Anna Pekkala (s. 1989 Mänttä, asuu ja työskentelee Tampereella) tekee suurehkoja veistos-installaatioita, joissa pyrkii käyttämään mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja.

Eläin ja ihminen ja niiden fiktiiviset muodot esiintyvät Pekkalan teoksissa. Hän on alkanut liittää teoksiinsa myös ääntä. Edellisissä teoksissa Pekkala on käsitellyt muun muassa luonnon tuhoutumista ja kuolemaa, hän on mennyt ahdistavaa asiaa kohti. Uusin teos on syntynyt tarpeesta päästä tätä kaikkea karkuun ja koettaa asvattaa jotain positiivisempaa tuskan sijaan.

“Oon aikaisemmin käsitellyt pahuutta, tuskaa ja surua. Viime marraskuussa ahdisti maailman meno ja ajattelin, että nyt teen jotain ihan muuta, että en kestä tätä. Maailmassa velloo niin paljon pahaa ja ihmisen ahneus kyllästyttää. Tuli vahva tarve päästä johonkin turvaan tai retkelle. Tunteet ja tunnelmat sekä niiden tuottama sekavuus on siis lähtökohtana teokselle. Rakastan luontoa, mutta rakastan myös typerää huumoria ja yleistä kikkailua. Niinpä kekkasin Kehrääjän. Sitä saa silittää!”

Kiitos näyttelystipendistä Rajataide ry, Tampereen kulttuuritoimi ja Tamk. Kiitos myös Rauman Jättirätti ja Vormu, rakkaat ihmiset, etenkin Äiti ja Iskä tietty ja rakkaat ääninäyttelijäkissat!