Jessica Koivistoinen – Kiitos ruoasta!

Alakerta | 3/9/2016-20/9/2016

Selaillessani vanhoja keittokirjoja, huomasin katsovani yhä uudestaan ja uudestaan samaa kuvaa. Huolimatta siitä, että käänsin sivuja eteenpäin. Vihreää, ruskeaa, harmaata. Jotain survottuna jonkun sisälle, tai ainakin osittain peitossa. Kiiltäviä lihapintoja, sakeita sooseja ja ruoan valmistuksen aikana tunnistamattomaksi muuttuneita aineksia. Eri nimiset ruoat, ja ohjeiltaan eri ainesyhdistelmät – silti annos pysyy ulkonäöltään lähes samana.

Kiitos ruoasta! -installaationäyttely palaa ajassa taaksepäin ja nostaa esiin vanhojen kirjojen sivuille unohtuneet annoskuvat kollaasien ja animaation keinoin uudenlaiseksi kokonaisuudeksi. Teokset käsittelevät 70- ja 80-luvun keittokirjojen kuvamateriaalin samankaltaisuuksia, värejä sekä outoa estetiikkaa.

Jessica Koivistoinen (s. 1979) asuu ja työskentelee Turussa. Hänen aiemmissa näyttelyissä on ollut esillä paperiveistoksia, kuva- ja esinekollaaseja sekä animaatioita. Teokset ovat tutkineet erilaisten tekstuurien muotokieltä ja staattisten elementtien elävöittämistä.