galleria muuntotila


Galleria Muuntotila | 28.9.-26.10.2019


Dino Vapaavuori — Werk Room


Sanana Werk Room viittaa ’back stage’ -tyyppiseen tilaan, jossa suositun tosi tv -ohjelman RuPaul’s Drag Racen kilpailijat laittautuvat esiintymiskuntoon peruukein, meikein ja kimaltavin asuin. Siellä kilpailijat myös tutustuvat toisiinsa ja viettävät aikaa yhdessä.

Drag queen -muotokuvista koostuva ensimmäinen yksityisnäyttelyni tuo tätä tunnelmaa katsojan koettavaksi.

Taiteilijana inspiroidun sosiaalisesta mediasta ja popkulttuurillisista ilmiöistä. Oma, henkilökohtainen performanssini alkaa siitä, kun alan työskennellä drag queen -muotokuvien parissa. Saavutan työskentelyn aikana tilan, jota omassa käsityksessäni voin kutsua transsiksi. Kuuntelen discomusiikkia, työstän kuvaa rutiininomaisesti, miettimättä itse tekemistä. Luotan sattumaan, sen hetkisiin fiiliksiin ja väreihin. Värit kuvissani kertovat kaiken oleellisen.

Aiheena Drag on hyvin ajankohtainen. Suuren viihdearvonsa lisäksi se on visuaalisesti näyttävä taidemuoto ja poliittinen kannanotto. Työni ovat oma tapani astua osaksi dragin maailmaa – keino osoittaa arvostusta ja tuoda iloa, neonvärejä ja glitteriä tähän poliittisesti sysimustaan ilmapiiriin!

Dino Vapaavuori, s. 1990, asuu ja työskentelee Tampereella. Valmistunut kuvataiteilijaksi Satakunnan ammattikorkeakoulusta vuonna 2017. Horoskoopissa Härkä. Instagram & EtsyShop: kovisdino


Galleria Muuntotila
Lielahden kartano
Tehdaskartanonkatu 38 (Lielahdenkatu 10-12)
33400 Tampere
muuntotila@gmail.com

Aukioloajat:

Ti-Pe: 10-16
La: 11-16
Ma ja Su suljettu